Türkiyeden Haberler

505.kez adalet aradılar

Cumartesi Anneleri, 505. haftada 1994’te kaybedilen Nihat Aydoğan’ın kemiklerini istedi, faileri yargılanana kadar vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Bianet’te yer alan habere göre; dört çocuk babası Nihat Aydoğan 1994’te, çocuklara dağa çıkan ailelere, koruculuğu reddeden köylülere gözdağı olsun diye gözaltında kaybedilmişti.

Aydoğan Ailesi Midyat/Doğançay (Mizizağ) köyünde yaşıyordu. O yıllarda korucu olmayı reddeden köy üzerinde devlet baskısı varken Aydoğan’ın oğlu gerillaya katılınca aile üzerindeki baskı da arttı. Evleri sık sık basıldı. Nihat Aydoğan gözaltında işkence gördü.

30 Kasım 1994’te, sabah beşte Aydoğanların evi özel tim, asker ve korucu tarafından basıldı. Nihat Aydoğan dövüldü, elleri ve kolları bağlanarak Mardin Jandarma Merkez Komutanlığı’na götürüldü.

Aydoğan’ı arayan eşine “bıraktık, dağa çıktı” denildi. Başvurular sonuçsuz kaldı. Aydoğan’dan bir daha haber alınamadı.

ZAMANAŞIMI AMAÇLANIYOR
Nihat Aydoğan’ın eşi Halime Aydoğan bugün Cumartesi İnsanları’nın oturma eyleminde, eşinin kaybedilişinin 20. yılı olduğunu ve bugüne kadar her yere başvurduklarını ama sonuç alınamadığını, devletin faili meçhulleri zamanaşımına uğratmayı amaçladığını anlattı.

ADALET YERİNİ BULANA KADAR…
Nihat Aydoğan gibi Midyat’ta, 5 Eylül 1993’te gözaltında kaybedilen Yahya Yakut’un oğlu Selman Yakut yaptığı konuşmada babasının faili belli kişilerce kaybedildiğini söyledi.

Bugüne kadar kendilerine sık sık aramaktan vazgeçip, unutun dendiğini ama vazgeçmediklerini, adalet yerini bulana kadar da vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Cumartesi İnsanları’ndan Nurettin Yedigöl’ün kardeşi Muzaffer Yedigöl de yıllardır mücadelelerini yürüttüklerini ama devletin seslerini duymamayı seçtiğini anlattı ve devlete seslendi.

“Artık yeter; annem ölmeden ağabeyimin kemiklerini verin.

“Sabrımız kalmadı. Hukuku işletin. Halk kendi adaletini, hukukunu yaratır. Bir gün bu hukuk sistemi sizin başınıza çökecek ve siz altında ezileceksiniz. Sorumluların yanına kar kalmasın, onları yargılayın,”

http://www.birgun.net/

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bu Haberde Dikkatinizi Çekebilir!
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün